Alphonse Hasselmans

Hasselmans played an important part in the technical development of playing the harp and the revival and interest of this instrument. Brilliant performer, his romantic compositions were inspired by his virtuosity. He is considered as the greatest teacher of the modern pedal harp. His pupils include many of the most important harpists of this century.

Het komt allemaal zo heel vanzelfsprekend over, zo echt. Geen gezochte dingen, geen pretentie. Muziek die iedereen moet kunnen genieten. Mogelijk was dat ook de bedoeling van de harpmeester? Zijn instrument muziek doen spelen die voor elk oor geschikt is, muziek waarmee je iedereen, al is het maar voor even, over de schreef kan halen en zeggen: “Luister eens? Dat is nu harp. Mooi toch?” En welja, mooi. Een eenvoudig woord dat in deze alles zegt. Echt alles.

Klassiek Centaal Belgium

Alphonse Hasselmans

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Aller en haut